Anti-Spam

*снима - една от многото в чичо google

Напоследък все по-често spam филтърът ми прихваща досадни коментари. Макар и малък и не популярен, в блогът ми зачестиха и коментарите от “Уреди, ксенони, климатици” и всякакви такива неодушевени знайни и незнайни предмети. Съдържанието на тези “коментари” би трябвало да ви е повече от ясно, то даже не трябва и да се коментира.

Тъй като за мен това си е чиста този досаден спам и нищо повече, ще започна да трия всеки един такъв коментар с цел блогът и коментарите в него да бъдат едно по-чисто място. Предпочитам постове с малък брой и смислени коментари, от колкото джунгла от Дограми, Ел. уреди  и прочие. Коментарите от някакви SEOспециалистине са добре дошли тук!

Предполагам, че голяма част от блогърите процедират по същия начин и че с това което казвам не откривам топлата вода, но сметнах за редно да го споделя в пост по темата.

Ще се радвам, ако споделите как действате вие и с какво/как се борите срещу досадните спам коментари.

Update: видях как някои хора се справят с този проблем, като например да редактират коментара и да го оставят без линк. Други пък променят името на нещо негативно. Може и аз да приложа някой от тези подходи, стига да ми се занимава разбира се 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.