Educa Puzzle с 2000 елемента – началото

Отдавна не съм пускал нищо в блога, за това реших да се похваля със скорошната си покупка. Преди близо месец в Kolektiva излезе оферта за пъзел от 2000 части за 8 лв. – как да не се възползваш?. Още от самата картинка в офертата изглеждаше доста сложен, защото първо не съм редил никога толкова голям пъзел и второ – пъзелът е доста едноцветен, което го прави още по-труден и интересен.

Купих пъзела, платих го и помолих Бени да го вземе, защото работи много близо до офиса на Колектива. Гледайки логото на M-tel, което е на кутията, решихме че е останал от някоя промоция и сега го пускат за да не им стои по складовете, но за пъзел с тези размери, определено си заслужава покупката, пък макар и с логото на M-tel ;).

След като го взехме още първата вечер адски много ни досърбяха ръцете, но се сдържахме защото ми се искаше преди да го започнем да купя нещо, на което да го хем да го редим, хем защото самият пъзел е с размери 96.6 x 68.8(поне според цифрите на кутията, ще видим след известно време) и ми се иска да се превърне в нещо като картина на някоя стена вкъщи.

Та, успяхме да устискаме първата вечер и на другият ден се разходихме до Mr. Bricolage за да купим фазер, който ще ползваме за подложка и после за гръб на пъзела. Иска ми се след като го наредим(когато и да стане това) да му направя някаква рамка или нещо подобно, но first things first.Бъдещият гръб на пъзела 🙂

Самият пъзел представлява карта на света, но много интересно направена и в доста тъмни цветове. Още от самото начало преди да започнем знаехме, че ще бъде трудно и ще изисква бая занимавка, но след 2-3 часа (общо за няколко дена) успяхме (почти) да сглобим рамката. Както и по-горе споменах, до сега не съм редил толкова голям пъзел, та за това решихме че най-лесно ще бъде да започнем с рамката. Бая прехвърляне беше, но успяхме да отделим елементите и това беше добро начало.

Това е очакваният резултат

Разопаковахме го и голямото редене започна, но тъй като и двамата сме доста заети не ни остава чак толкова време. Предполагам, че ще отидат още доста часове в преглеждане и подреждане на елемените, но съм сигурен, че крайният ефект ще си заслужава.

Все още опакованите елементи не изглеждат чак толкова много 🙂

Обаче след това нещата не изглеждат по същия начин 😀

От време не време ще пускам по някой друг пост с прогреса, който постигаме, така че stay tuned 😉

3 thoughts on “Educa Puzzle с 2000 елемента – началото

  1. Анатоли

    Браво 🙂 Аз редя сам ! И злото завърших един от 1500 части. Сътворението на света отне много време но си струва. Успех и на вас!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.