Кубрат Пулев vs Владимир Кличко

Тръгнах да пиша дълъг Facebook статус, но телефона ми заби и не запази draft-а, което ме беше знак че трябва да драсна този пост. Достигнах до няколко извода(лични) от вечерта, като преди това искам много дълбоко да подчетая че грам не разбирам от бокс. То и другите така, ама не си го признават! 😀

В дни като този всички ставаме разбирачи, днес конкретно – боксови експерти. Някои бяха и музикални, ама там нямам наблюдение. Обикновено мрънкаме от всичко, ама точно днес всички  сме горди българи и псевдо патриоти. Истинските такива са си всеки ден, не е нужно да има Евровизия или някакво спортно събитие., те просто са си такива и това е много хубаво!

Та на въпроса…

Кубрат Пулев vs Владимир Кличко

Много исках Кобрата да бие, ама много! По няколко причини – харесвам го, защото е професионалист, защото съм българин(яко, а?), защото номерцата на Кличко ме дразнят, финансови (:D) и куп други.

Е да, обаче това не стана. Не стана заради няколко причини, поне според мен (справка – виж второто изречение). Видя се че Кличко е много добър; Видя се също така че на Пулев му липсва опит. И то най-вече опит в такива големи мачове, където основната битка е извън ринга: то не бяха отлагания, мними контузии, саботирани пресконференции, кофти ръкавици и още и още.

Да, това са оправдания, ще кажете. И това е факт и цифрите говорят сами: 3 нокдауна и нокаут в 5тият рунд. Но според мен Кличко победи Пулев още преди започването на мача и го победи мръсно. Но истината е че спорта е такъв и че се играе мръсно. Тук няма джентълментство, няма спортменство, залогът е твърде голям за такива неща. Тук има здрав бой и всякакви помощни елементи могат и биват използвани. А явно че Пулев се поддаде на тези игрички и падна в капана на старото куче. Сигурен съм че следващият път няма да е точно така, но първо трябва да има следващ път.

Едно е важно – Кубрат трябва и ще си вземе поука от този мач, сигурен съм. Ще има  други победи и някой ден ще грабне заветната титла. До тогава обаче ще трябва бая да се потруди, да бъде търпелив и да работи здраво. Още повече. А ние ще чакаме и после ще празнуваме.

<кратка скоба> – на всички ни направи впечатление какво каза Пулев след краят на мача. И да всички чухме няколко неща по много пъти. Обаче хората май май не си дават сметка, че след такъв бой няма да са много хората, която ще могат да рецитират.
Иначе журналистите си питаха стандартните тъпи въпроси, ама то и какво да очакваш от не-спортен журналист, който взима интервю на спортист директно след такъв мач.</кратка скоба>

Update:

Гледайки сутрешните публикации и статуси имам чувството че повечето се радват че Кубрат не спечели. Даже са много доволни. Ама от какво май никой не знае? Аз мога само да предполагам и това което си мисля е че на нас ни е много по-лесно да hate–ваме и да сочим загубилите(защото това не е провал, както видях някои определения)
Бенитка
ми обърна внимание, че съм разменил нокаута и нокдауните, така че това е редактирано! 🙂

А от утре тези, които разбраха за мача от Facebook статусите на приятелите си и пускаха мотивиращи статуси с картинки ще продължат да hate-ват, да мрънкат и да се оплакват. И така до следващият мач, в който пак всички ще милеем за Kleta Mayjka Balgariq.

Браво, Кобра, голям си! Ще чакаме победи и ще викаме за теб.
Ваш, От Всичко Разбирачев

</конец>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.