Paul van Dyk в Yalta и забава с Ticketstream

От известно време знам, че Paul van Dyk ще идва отново в София, този път в Yalta. В Twitter видях, че интересът се засилва доста и че билетите започват да привършват. Цък

Отивам на сайта на Ticketstream и си запазвам билети online, с идеята че ще мина да ги взема през някое от местата, от който може да се купят билети. (Така и така имах път към НДК, реших че ще ми е по-лесно).

Отивам аз в билетният център на НДК. Отивам на касата и от там с изненада ми отговорят че нямат нищо от Ticketstream. Леко шашнат обяснявам на жената на касата, че в сайта им пише че билетите могат да бъдат закупени от там и че по телефона са ме упътили в тази посока. Жената продължи да бъде изненадана, но все пак проведе няколко телефонни разговора и в крайна сметка се оказа че тя няма как да ми помогне. Пожелах приятен ден и си тръгнах.

Малко по-късно седнах отново и започнах да разглеждам в сайта им къде в райноът на Лозенец може да си взема запазените билети. Видях място близо до подлеза на НДК и се обаждам на посоченият телефон. Вдига ми жена и с изненада (отново, този път още по-голяма) ми обяснява че този телефон вече близо две години не се използва за тази цел. Леко раздразнена ме пита защо се обаждам и аз ѝ обясних че този офис и този телефон са посочени в сайта на Ticketstream представителствата и че се обаждам за да проверя дали имат билети на разположение. Както и да е – разбрахме се, аз се извиних за безпокойството и пожелах приятен ден.

Продължавам да търся в сайта и виждам че в Technomarket в CCS също има представителство.

Така и така бяхме седнали в Costa-та, та решавам аз да си пробвам късмета. Качвам се аз в магазина и леко предубедено питам на касата за билети. Любезна жена ми отговаря положително и веднага ме попита за дата и за какво събитие и след като ѝ казах започна да търси.

Намираме събитието – 8.02.2013 Paul van Dyk в Yalta  и аз ѝ диктувам номера за справка (от Ticketstream ми бяха изпратили email с този номер при направата на Online резервацията). Оказа се че такъв номер няма в системата. Опитваме отново – същият резултат. Пробваме няколко пъти с рождена дата, която съм въвел по-рано в системата, пробваме и с  телефонен номер. Опитваме и с трите заедно – нищо!

Понеже все още имаше няколко билета жената ми предложи да направим покупка на място, а резервацията ще си отпадне сама. Тук отварям лека скоба, че в сайта на Ticketstream пише че резервацията се пази до 18 часа на следващият ден от направата ѝ. Казвам на жената от касата, че нямам нищо против, но така реално то 15те останали билета, аз съм запазил 3, сега ще взема още 3 и така някой може да остане на сухо без билет. Оказа се че реално системата пази данните до 18 часа на същият ден (в моят случай само няколко часа), така се надявам да не съм попречил на някой през тези часове. (Справка: преди малко проверих профила си и видях, че вече нямам резервирани билети, така че явно жената на касата е била права).

След приключенията в крайна сметка се сдобих с желаните билети – 3 на брой формат A4 (не ме питайте защо!).

PaulVanDyk-tickets-ticketstream

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.