Samsung Galaxy Nexux и проблем със зареждане на батерията

Преди около месец изпуснах телефона си на снега за точно 3 секунди, което се оказа супер фатално. Нали са смартфони, та общо взето са едни от най-капризните играчки, които човек може да притежава в днешно време.. След изтърваването се оказах с повреден микрофон и отказа телефона да се зарежда, което направи използването му почти невъзможно, защото работеше само на високоговорител и слушалки. А всички знаем по колко време карат батериите на тези телефони, особено след като минат първият си рожден ден 🙂

Тъй като 2-3 месеца по-рано бях изтървал телефона на земята и имаше малка дрı̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̨̨̨̨̨̨̨̨аскотина на екрана, гаранцията не му важеше, което разбира се е напълно нормално. Питах в социалките за предпоръки за сервиз и след като няколко човека ми споменаха за един и същи магазин/сервиз, от който се оказа че няколко пъти съм пазарувал, реших да пробвам.

Закарах Nexus-а в сервиза, човекът там го погледна и много бързо му стана ясно какво точно се е случило. Разбрахме се за ориентировъчна цена(все пак няма как да ми каже, преди да е отворил телефона), та на мен ми остана само да чакам. След няколко дена (3-4) хората от сервиза се обадиха и аз отидох да си взема поправеният телефон. До тук всичко беше ок и Galaxy Nexus-а беше оправен, та отново бях мобилен.

Леко отклонение

През тези няколко дни използвах една супер стара Nokia, която е от онези телефони 5см. телефони, които не усещаш в джоба си и издържаща по седмица без зареждане. За няколко дни бях спрял да бъда едно от многото зомбита със забит поглед в телефона докато ходя/пътувам. Честно да си кажа, липсва ми това време 🙂

Та, да се върнем на темата

На другият ден обаче забелязах супер странен проблем. Телефона реши, че няма да се зарежда от зарядното, а само от USB-то на лаптопа. Пробвах с няколко зарядни и кабели и все без успех. Странното беше, че в сервиза хората го бяха заредили на зарядно. Обадих се да питам и те ми предложиха да го им го занеса, за да го погледнат пак. Тъй като беше следобяд, а пък имах и друга работа, реших че ще го отложа за следващите дни. Все пак не беше супер важно, все още имаше начин да го зареждам.

През това време прегледах нета за подобни проблеми, но така и не изкочи решение за проблема ми. До момента в който не гледах долното видео, в което имаше решение.

Проблемът се оказа супер досаден и много лесен за решаване. Явно че в USB-то има малка пластина, която се беше изкривила леко от постоянното използване и по някаква причина не е давала хубав контакт. Което е супер странно, защото с един и същ кабел телефона се зареждаше чрез лаптопа, но не и със зарядното. Както и да е, проблемът се оправи с леко изправяне на пластината, като се използва нещо тънко, но в същото време здраво. Тук бързам да ви предупредя, че въпросната пластинка е много тънка, така че много трябва да се внимава.

Fix Samsung Galaxy Nexus charging issue

5 thoughts on “Samsung Galaxy Nexux и проблем със зареждане на батерията

 1. Ани

  Това с пластинката наистина работи. Спестих пари от ремонт. Благодаря на този, който е написал решението!

  Reply
 2. Ангелова

  Аз също много благодаря за полезната информация! Телефона ми не можеше да се свързва с USB кабела с лаптопа от известно време. След като изправих съвсем лекичко въпросната пластинка, телефона вече се свързва безпроблемно! Много благодаря!

  Reply
   1. Stanko Metodiev Post author

    аз използвах много тънко ножче, ако си спомням добре. Няма особено значение както точно използваш, стига да е достатъчно тънко и здраво

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.