“Страхотно” начало на 2013

Ето че и новата 2013 година се появи. Не че съм го вярвал или съм се готвил (лесно е да се говори след като вече всичко е в историята :)) за прослувутото предсказание на Маите което не се сбъдна, но все пак беше едно невероятно “събитие” на което доста хора обърнаха сериозно внимание, а някои се бяха подготвили доста солидно със запаси и убежища….
Повечето хора си правят ретроспеция на изминалата година в последните/първите дни на новата, но този път реших да пропусна, а и със сигурност трябва да пораздвижа блога ако искам да пиша тук за такива неща 🙂


При мен започна така гръмко, че не ми се мисли как ще завърши след близо 360 дена.
По принцип не съм от хората които решават че дадена дата (нова седмица, месец, година) е едно ново начало и че изведнъж всички вредни/полезни навици ще изчезнат/започнат (въпреки че в последно време заканите са ми повече от изпълненията, но това ще се промени!), но още от вторият ден нещата тръгната в една доста неприятна посока.

След първото ритане за новата година вечерта разбиха колата, с която бях и отмъкнаха касетофон и телевизорче (тв-то не работеше, а касетофончето беше китайско и общо взето трябва да дам пари  на някой за да ги вземете и двете, но това е друг въпрос), както и с тях заминаха предно стъкло и цялата конзола с управление на климатик, парно и т.н.. Не съм сигурен какво са искали да направят: някой наркоман е искал касетофона за едната доза; някой си е поръчал панел и джамбазите са тръгнали на лов; или пък някой се е опитал да вземе модула за запалване и в последствие да си тръгне и с колата. Каквато и да е ситуацията искрено пожелавам на човека/хората това нещо да им излезе през носа и да им изсъхнат ръчичките, и всичките там хубави неща, за които може да се сети човек. Ей така за новогодишно пожелание!

За щастие успях бързо да намеря частите и се надявам до ден два колата отново да е в движение и готова за предварително заплануваното каско (нещо, което трябваше да се случи тези дни, но явно ни изпревариха и май ще се получи ‘след дъжд качулка’ …).

Този пост може би нямаше да го има, но преди малко тръгвайки да взимам Бенитка от работа се оказах със спукана гума на другата кола (дълга история), та реших че ще ми олекне ако се оплача на бързо :). До тук добре – нали случва се да спукаш гума, човещинка си е. Обаче отивайки в близката денонощна гумаджийница се оказва, че не им работело нещо (казаха компресор, но знам ли…), та нямало как да оправят гумата сега и да съм бил дошъл утре. Яко нали? Особено когато човек бърза… 😀

Та сега си стоя и пиша това, което евентуално вие ще прочете, и се замислям за старта на новата 2013. Сигурен съм че нещата ще тръгнат в правилната посока и лека полека всичко ще си дойде на мястото. Ако не – просто ще поработя доста по-здраво за да превърна думите си в истина!

В крайна сметка важното е че аз и близките ми са живи и  здрави (чук чук) и се чувстват добре, за другото… (сещате се какво има от рекламата :)) ще му дойде времето. 😉

Лека вечер и до нови срещи,
тази вечер съм г-н Мрън Мрън,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.