Тарикати на бариерата

За шофирането, идиотите по пътя, минаващите на червено и т.н. е изписано доста. Интересното е че няма значение колко дълъг е шофьорският ти стаж, винаги се намира някой да направи нещо ново, нещо още по-фрапантно и глупаво.

Със сигурност не съм идеален шофьор. Случва се да правя някои неща, които са в сивата зона. Неща, които не трябва да се правят. Обаче надали има човек, който да кара всеки ден в София и да не му се е налагало да прави. Старая се ако направя нещо, то поне да не попреча на останалите – т.е. не съм от тези, които ще минат на червено, докато колите от другата лента чакат търпеливо наглият тип да се изнесе.

Това което ме провокира да пиша е следната ситуация. Преди няколко дена ми се наложи пътуване извън София, но преди това трябваше да минем и да вземем познат. Така се случи, че решихме да минем през влаковата бариера във Факултета (или както се води там).

Разбира се с късметът, който имам напоследък бариерата се спусна 4-5 коли пред нас, та трябваше да чакаме. Няма да коментирам защо пускат въпросната бариера 10 мин. по-рано(а преди години май беше и по-зле), при положение че 2-3 са напълно достатъчни, но това е съвсем друг въпрос.

Та, докато си чакаме беше въпрос на време да се появят ‘тарикатите‘, на които не им се чака. Въпреки че там редовно влакът отнася по някой, все са намират оптимисти да минат. Чудно ми се как полицаите не стоят там. Въпреки броят на минаващите влакове намалява, ми се струва доходоносно място.

Пиша всичкото само и единствено да пратя поздрави господата/дамите, на снимките по-долу, нищо повече. Лек път.

Разбира се че имаше и от другата страна. Просто по-късно реших да снимам 🙂

Снимките са правени сутрин с телефон, така че не отговарям за качеството. Нито за поведението на ‘тарикатите’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.