За ОК СуперТранс такси

… и диспечерките, който отговарят на телефона.

От всичките таксиметрови компании, които се подвизават в София, в 99% от случаите използвам точно тази – ОК СуперТранс. Не знам дали е въпрос на навик или на някакво подсъзнателно ниво, но с тях ми е най-комфортно. Тук обаче следва едно голямо НО.

ОК СуперТранс

…и поръчка по телефона

Човек и добре да живее, му се налага да си поръча такси по телефона. Тук идват ‘любимият’ ми момент с краткият и трогателен разговор с някоя от жените – диспечери. Всеки път, в който се обадя, обикновете се старая да бъда любезен, максимално изчерпателен за мястото, от което да ме вземат и мястото на което да ме откарат.

Забелязал съм че на база на моето (обикновено културно) отношение, получавам точно толкова обратно отношение. Всеки път разговорът протича по горе-долу следният сценарий:

Отговаряне на обаждането. Леко закъснение, в което се чуват радиостанции и друг шум.
Ало! Разговаряте с__Име__ __Фамилия__.
– Добър вечер/ден. Искам да поръчам едно (или няколко, зависи от ситуацията) такси от __Моето място__ за/до __Дестинацията__.
Следва стандартният въпрос:
Близка пряка?(логичен въпрос, с цел по-лесен ориентир за шофьорът).
Отговор от моя страна.
В къща или блок?
Отговор от моя страна.
Ще получите SM
Тръшване на телефона, преди да си е довършила изречението. Предполагам че иска да каже, че ще получа SMS с данни за номерът на таксито и часът, в който се очаква да пристигне.

Така написано, може би не изглежда кой знае колко лошо, но мен супер много ме дразни отегченият тон и грубото отношение.

Съжалявам, драга г-жо диспечер, но аз не съм виновен че ви е супер натоварено (може би сте малко на брой и не ви достига персонал) или че изобщо сте на работа по това време. Или че изобщо сте на работа. Проблемът не е мой. Не аз съм Ви сложил на работа там, по това време, в този ден. Аз съм просто нормален(поне така си мисля де :)) човек, който се опитва да си поръча услуга, която компанията, в която работите, би трябвало да извърши. Старая се да бъда максимално културен, кратък и изчерпателен. Толкова ли е сложно да получа същото отнешение обратно? Явно да.

Чувал съм как разни познати или случайни хора поръчват такси и на мен ми става лошо от неадекватността им, но това е друг въпрос. Предполагам че не е особено приятно да се занимаваш с такива хора, но това е рискът в тази професия.

Аз просто искам да си поръчам кола, която да ме закара до посочена от мен дестинация, за което си плащам една не лоша сума, и си мисля че в никакъв случай не заслужавам такова отношение.

Благодаря за вниманието.

Този път без уважение.

Мрън!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.