Форматиране на дълъг string в PHP

В един от CakePHP проектите, върху който работя напоследък ми се наложи да използвам форматиране на поле, в което потребител може да остави коментар.

Става дума за рейтинг на продукти, за които потребителят има възможност да коментира с няколко думи продукта. Проблема беше следният: потребителят може да реши, че ще бъде супер ако задържи пръста си на някой бутон(или някаква подобна ситуация) и коментара да стане 150(примерно) символа. Това ще се счупи мястото на което се визуализират коментарите, защото според изискванията на страницата, дължината на ревютата е строго определена. Така че е твърде нежелателно да се получават string-ове от по 150 символа на един ред, сещате се как ще изглежда това 🙂

Решението, което използвах аз:

$string = $string['Model']['field'];

$text = wordwrap($string, 50, "n", 1);
echo $text;

С това ограничавам символите на един ред до 50 и по този начин следващият символ отива на нов ред, което в моят случай върши работа и изгледа на страницата се запазва, без да се получават грозни дълги редове от 1 “дума”

Ако някой е изпадал в подобна ситуация и е намерил негово решение, нека не се срамува, ще се радвам да го сподели в коментарите под поста.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.