Real Madrid vs the rest of the World или с други думи – #APorLa13

Малко размисли и страсти около това, което ни чака тази вечер.

Днес е събота и за някои хора това е един просто обикновен ден, просто уикенд или нещо друго обикновено. За всички нас обаче, за тези с белите сърца, това е ден в който ни чака един от най-емоционалните вечери за, вече приключилият (за повечето отбори) клубен футболен сезон.

Днес е големият финал на Шампионска Лига, сезон 2017/2018 в който сили ще премерят Реал Мадрид и Ливърпул. Ако все още не сте разбрали, явно не използвате интернет, така че най-вероятно няма да прочетете и това тук 🙂

Срещу всички останали

Защо използвам “срещу всички останали”? Ами то си е така, ние (Реал) се изправяме срещу всички останали. Защо всички ли? Защото всички искат Реал да не спечели тази титла.

Титла, която ще бъде 13 (тринадесета). Титла, която би била трета подред. Нещо което никой друг не е правил. Ама то така беше и когато спечелихме Дванадесетата, миналата година. До тогава никой не беше печелил две една след друга в ерата на ШЛ.

Нека се върнем година назад. Тогава на финала, ако помните добре, всички бяха фенове на Буфон. И разбираш ли, всички искаха той да вдиге ШЛ, защото го заслужавал. Че той го заслужава, това е факт, който надали има футболен фен който да оспори, но това е друга тема.

По-забавното е че точно ТЕЗИ бяха същите тези фенове, които когато един друг испански отбор игра финал срещу същият Буфон, грам не помислиха за него. Тогава никой не се интересуваше от това дали той залужава да спечели или не, нали помните? Това е просто нещо, което имах желание да споделя, защото голяма част от футболните фенове имат много кратка памет и много удобно забравят някои факти.

Какво ни чака тази вечер?

Та, да се върнем на това какво ни чака тази вечер. Днес ще бъде една много емоциоална вечер, че може и и нощ. Целият свят, който не не подкрепя Реал, ще бъде СРЕЩУ Реал. Не за Ливърпул, а срещу Реал.

Разбира се, Ливърпул има много фенове, които ще го подкрепят, но те щяха да викат за своят отбор, без значение кой играе срещу тях и това е най-нормалното нещо на света. Всеки един нормален фен би го направил.

Защо си мисля че всички ще са срещу нас ли? Защото никой не иска да види Кралят да бъде отново там, където му е мястото и няма желание да слиза от върха.

Cardiff (United Kingdom), 03/06/2017.- Real Madrid’s Sergio Ramos lifts the trophy while celebrating with his teammates winning the UEFA Champions League final between Juventus FC and Real Madrid at the National Stadium of Wales in Cardiff, Britain, 03 June 2017. (Liga de Campeones) EFE/EPA/ANDY RAIN

Няколко предположения

Сигурен съм в няколко неща.
Ако Реал стане шампион, всеки ще говори за няколко съдийски грешки през сезона. Никой, много удобно, няма да сподели за това че по пътят до финала, Реал отстрани 3 от шампионите на най-големите първенства. Всеки ще говори така, че съдийските грешки се случват само и единствено в наша полза.

Някои ще споменат нашият “късмет” срещу Ювентус, като много удобно забравят че първият мач им скрихме топката и те нямаха идея къде се намират. Че Реал доминира безапалеционно на техният стадион. Но, това вече е минало, нали така?

Всеки ще говори че Роналдо е гелосан стойкаджия, не за това че на 33 той вкарва като 23 годишен и продължава да слага в малкият си джоб, всеки един който се опита да оспори, това което той постига. А именно, да вкарва гол след гол и да радва милиони фенове. Да не говорим, че ако днес вдигне трофеят, той ще има 5 (пет) купи от Шампионска Лига. Точно толкова, колкото някои отбори и с няколко повече от доста други отбори 🙂

Мога само да си представя какво би станало, ако разбираш ли изгубим финалът. ЦЕЛИЯТ футболен свят ще полудее. И то не за това че Ливърпу са станали шампиони, а заради това това това че Реал е изгубил.

Сигурен съм че би се изписало тонове помия, глупости и какво ли не. Facebook feed-а сигурно ще полудее. И ще полудее с хора, които последните 2 финала бяха изключително тихи, гледайки как други отбори играят финали и печелят титли. Още си спомням колко празно беше тогава, нямаше hater-и, нямаше кой да каже копче в нета. Имаше само тонове и тонове бели постове, с много щастливи фенове. Но мисля че това е нормално. Така е като стигнеш върха, там е самотно и всеки иска да те свали.

Надявам се, че тази вечер ще бъде абсолютно същото и че Кралят ще покаже, защо е крал и ще отстои своята позиция.

Real Madrid

Стига толкова за останалите, защото това горе са само мои предположения.

За едно нещо, обаче, мога да бъда много сигурен. Нашите момчета ще се раздадат на 110% за всички нас, за тях, за всички фенове по света. На пук на всички останали.
Не за тези дето чакат да допуснем грешка, а за всички нас, който ще сме там, ще викаме 90 минути и ще преживеем всяка една секунда, стискайки палци на нашият отбор.

Те изглеждат готови, чакащи и тръпнещи от желание. Така ще бъдем и ние.

До довечера, когато светът ще спре за 90 минути и всички ще очакваме финалът, който чакаме цял сезон. До довечера и HALA MADRID! #APorLa13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.