За #ДАНСwithME, протестите и правителството

До сега съм се опитвал да не говоря за политика в блога и май успях да се опазя, или поне така си мисля.
Обаче вече взе да ми писва и реших да кажа на кратко какво мисля за #ДАНСwithME, правителството на Олигарски, Пеевски и ко.

Правителството вече ми струва скъпо

Сигурен съм че не само на мен, а на много (работещи)хора. Казвам го така, защото ние не сме платени протестиращи. Платените лумпени, както няколко незначителни(вече) личности се опитват да ни изкарат, бяха тези, които се опитваха да провокират и провокираха минали протести, опитват се провокират и тези, но за щастие сегашните протестиращи са в друга интелектуална категория. След нашите(разбирай на всички нормални и недоволни хора) протести (почти)няма боклуци, няма гафове и изцепки, няма чупене на коли, прозорци и т.н. За сега поне няма и се надявам така да продължи! Няма и хора, подаващи се на платените и нагласени провокатори. Хората ги забелязват в тълпата, то си им личи. Забелязват ги и ги сочат с пръст, викат срещу тях, освиркват ги, за да може всички да им видят лицата, да се пазят от тях и да ги игнорират. Сигурен съм че тези платени провокатори и техните тартори няма да се откажат, ще продължават, но този път са сбъркали. Не попаднаха на техният тип протестиращи. Мога да кажа, че ние сме от друго тесто, по-различно, по-добро!

Моята работа

Моята работа не е да разбирам от политика, коалиции, комисии и т.н. Ако разбирах от това, просто щях да работя нещо свързано с политиката и сходните на нея неща. Обаче не разбирам, а и не искам! С хората коментирахме, че не ни е работа да разбираме тези неща. До нас трябва да достига простата информация за това какво трябва да се направи, какво се е направило до сега и какво трябва да се прави за в бъдеще.

Не искам да разбирам от политика

Аз не искам да разбирам от политика, и тук се сещам за примера, който Марио даде – ако разбираш работата на счетоводителят, системният адмнистратор и др., значи нещо е сериозно сбъркано. Т.е. тези хора трябва да си знаят работата, ти твоята, и така всеки един да си я върши кадърно.

В този смисъл си мисля че така трябва да бъде и с политиката. Идват човекът Х, казва какво и как ще прави, харесва ми и аз гласувам за него. Не очаквам да разбера всеки един политически ход, но очаквам да получавам разбираем отчет за свършеното, това което трябва да се свърши, това което не може да се свърши(предполагам че ще има и такива, но тогава ми трябва информация защо не може да бъде изпълнено). Неща тази насока.

Това което се случва тук обаче е различно. Имам своите политически убеждения, правилни или не, харесвам определени политици, без да претендирам дали съм прав или не. Едно обаче знам със сигурност: не искам тези хора в сегашното управление.

Този абзац ще е за вас, управляващи

Никои не ви иска! По ред причини, но тази за която ме боли и ме подтикна да напиша това е следната: вашето присъстие в управлението ми струва пари. Струва пари на всички ни! И не, не тези които вие крадете от нашите данъци и далавери. Въпреки кратково ви управление, сигурен съм че сте успели да бръкнете в кацата. Сигурно сте бръкнали надълбоко. Сигурно и следващите ще бъркат. Ако ги хванем ще викаме и срещу тях!

Тук искам да говоря за личните ми пари. За да ви гледам глупостите ми трябва време, за да чета булшита за вас – също. В това време аз не мога да си върша качествено работата, защото не съм концентриран в нея, защото съм изморен от обиколко по София, от викането и скачането. От вашето безразличие към хилядите протестиращи пред МС тук в София и в другите градове. От дългите обиколки на хиляди протестиращи в София след тежък работен ден. Обичам разходките, но не искам да се разхождам заради вас по улиците! Вас никой не ви иска!

Много силно вярвам, че голямата част от хората от протеста мислят по подобен начин. Хората не искат да се занимават с глупости ви. Искат да живеят нормално, в нормална държава. За това още веднъж:

Вас никой не ви иска, махайте се!

Стига толкова писане. Сега затварям лаптопа, излизам от офиса и отивам пред МС.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.