За Станишев и #ДАНСwithME

Въпреки че избяхвам да пиша за политика, некадърните управляващи ме провокираха. Отново. В тази публикация споделих мнението си за урпавляващите и #ДАНСwithME, така че няма да навлизам надълбоко.

Много ми хареса въпроснният цитат на г-н Станишев по време на февруарските протести. До колко истински и случайни бяха те, е друг въпрос за който аз си имам своя теория.
stanishev-17-feb-2013

Въпросната снимка е свалена от някой от новинарските сайтове. Не помня точно от кой сайт и кой си беше играл да я редактира, но така или иначе се разхожда из цялото Интернет пространство. В някоя от пресконференциите на БПС (мисля че първата след изборите, но не съм сигурен), въпросният г-н Станишев заяви (цитирам по памет), че той не иска не иска да управлява и не иска властта на всяка цена. Комично, нали?

Бях тръгнал да я споделям снимката преди доста време. Ама наистина доста. Първо си казах че няма смисъл, защото тези ще се решат и че ще пуснат властта (хаха да бе!). После станаха ~20 дни протести. После ~30, ~40, ~50. После дойде лятната ваканция и горките, уморени от народната любов политици се оттеглиха в лятна отпуска. После се върнаха пак масови протести.

В крайна сметка, днес 8 септември 2013 година, тези същите, некадърни и корумпирани управляващи, все още са на власт. Все още продължават да демонстрират безочие, нахалство и некомпетентност. Вече нямам идея до къде е стигнал броячът, които отброява дните на протести. Но със сигурност бройката е плашещо голяма и май ще продължава да расте. Хората се опитват да ги бутнат с упоритост, търпение, много труд и най-вече по мирен и цивилизован начин, ама то ние си знаем че комунист без бой не остъпва от властта.

В крайна сметка исках да споделя само това: #ОСТАВКА, бе!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.