Спряха ни Alpha radio

Преди няколко дни се качвам в колата и както обикновено първото нещо, което правя в нея е да пусна радиото. Обикновено то е настроено на честота 88.4 или по друг начин казано – Alpha radio. Пускам го и чувам някаква странна за радиото музика . Първо реших, че е реклама, оказа се че не е. След това си казах, че просто са пуснали нещо нестандартно и изчаках да свърши. Радиото изписваше надпис “BULGARIA ON AIR” и реших, че или е станала грешка, или просто се прави някаква профилактика. Прибрах се вкъщи и си пуснах радиото online.

На другият ден същото нещо се повтори и си помислих, че може да са сменили честотата за София и започнах да търся по другите честоти. Уви, така и не намерих желаното радио.  След като потърсих малко информация на сайта на радиото и в коментарите в Facebook страницата им попаднах на следното нещо: Стартира радио България Он Ер, Алфа радио остава в интернет. В първият момент не можах да повярвам, но после потърсих още информация по темата и всъщност осъзнах, че това наистина се случва.

Според моето скромно мнение качествените радиа в България са изключително малко, а да не говорим за радиа с подобен стил музика. Може би от това, на което съм попадал аз са две: Alpha radio и Radio Nova. Аз лично предпочитах първото и за това слушам предимно него, но явно вече нямам особен избор какво да слушам, когато не съм на компютъра.

Тук искам да изкажа благодарности към BULGARIA ON AIR: благодаря ви, че ни лишихте от едно, вярвам, доста слушано радио с голяма аудитория. Единственото такова, което ни предлагаше да чуем на живо партитата, на които нямахме възможност да бъдем, БЛАГОДАРЯ ВИ!

Сигурен съм, че за няколко дена процента на слушаемост на честота 88.4 (за София, за другите градове не знам кои са честотите, защото за всеки град те бяха различни) ще падне драстично. И също така съм сигурен, че оставяте адски много хора изключително разочаровани от това, което направихте – да спрете любимото радио на много, много хора. Още веднъж, БЛАГОДАРЯ ВИ!

Още една новина за спирането на Alpha radio можете да намерите тук. Сигурен съм, че има и още, но още по-сигурен съм че това радио ще липсва на адски много хора!

* логото е взето от тук 

 

2 thoughts on “Спряха ни Alpha radio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.